المقادير:
ك باذنجان رومي المخصص للقلي متوسط الحجم في حجم قبضة اليد
-نصف ك لحم مفروم -2بصلة متوسطة- 2ثمرة طماطم متوسطي الحجم
-ملح -فلفل -جنزبيل مطحون وهيل وبشر جوزة الطيب"اقل من ربع ملغقة صغيرة"
-بشر حوالي تمن ك جبنة رومي للوجه
[لFONT="Georgia"]الطريقة:[/FONT]-اولا نقسم كل باذنجانة نصفين طوليا وبسكين حاد او ملعقة مخصصة نفرغ قلب كل نصف ونملحه قليلا ونتركه فترة
نشوح الباذنجان علي جميع جوانبه ونتركه يهدي ويبرد،ونقلي قلب الباذنجان وطبعا يؤكل كالمقلي
-ثم نشوح البصلة بملعقة زيت زيتون ونضيف اللحم ونضيف له التوابل وبشر الطماطم حتي تمام النضج
-بعد ذلك نجهز الحشوة ونحشي كل نصف علي حدة ونضع فوق كل نصف ملعقة كبيرة من الجبن الرومي وندخله الفرن علي حرارة 160 لمدة ربع ساعة فقط
نخرجه من الفرن ونتركه يبرد نرصه في صحن التقديم
وصحتين وهنا وده اول طبق لاول رد ويارب يعجبكم