مدرسة نجيب محفوظ الثانوية بنات
الموقع يرحب بكل زوارنا الكرام ويتمني لكم الاستفادة وننتظر مشاركتكم عبر الموقع والاميل

مدرسة نجيب محفوظ الثانوية بنات

منتدى يخدم طلبة المدرسة وأولياء الأمور والمعلمين
 
الرئيسيةالبوابةالتسجيلدخول
تطمح المدرسة في خلق جيل من الطالبات الواعيات فكرياً والمسايرات لتكنولوجيا العصر بطريقة ايجابية ومتميزات اخلاقياً ومتفاعلات مع مجتمعهن
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
ازرار التصفُّح
 البوابة
 الصفحة الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 ابحـث
ازرار التصفُّح
 البوابة
 الصفحة الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 ابحـث
منتدى
التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني
منتدى
التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني

شاطر
 

 محشى باذنجان وفلفل

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
امل مرسي
المشرف العام
امل مرسي

عدد المساهمات : 347
تاريخ التسجيل : 22/04/2010

محشى باذنجان وفلفل  Empty
مُساهمةموضوع: محشى باذنجان وفلفل    محشى باذنجان وفلفل  Emptyالإثنين فبراير 21, 2011 2:05 pm

المحشى



الخضروات التى يمكن حشوها


(الباذنجان الاسود - الباذنجان الابيض - الفلفل - الكوسة - البطاطس - الطماطم - البصل)




ويفضل فى حشو الكوسة والبطاطس اللحم المفروم بدون أرز



انا النهاردة استخدمت الباذنجان الاسود والفلفل الاخضر الرومى



1 كيلو باذنجان و 3/4 كيلو فلفل رومى




محشى باذنجان وفلفل  NJYPzD11231845




محشى باذنجان وفلفل  M5Ob3q11301247




بصلة كبيرة مفرومة

2 كوب عصير طماطم

زيت ذرة

بهارات (ملح - فلفل اسود - كمون - شطة حمراء - قرفة)

1/2 كوب كزبرة وشبت مغسولين ومفرومين ومعاهم قليل من النعناع الاخضر المفروم






محشى باذنجان وفلفل  BhReBX11231846





اول حاجة نحط الزيت فى حلة على النار واول ما يسخن نحط عليه البصل المفروم لغاية ما يبقى لونه ذهبى




محشى باذنجان وفلفل  05jGyU11301249




نضيف عصير الطماطم وبعدين البهارات ونقلبها



محشى باذنجان وفلفل  CaoL7D11301251





ونغطيها ونسيبها لغاية ما تتسبك

يعنى تظهر المادة الدهنية على وجه الصلصة

كدة



محشى باذنجان وفلفل  Nkyqh911301252




وبعد ما تتسبك ناخذ من الصلصة حوالى 4 ملاعق كبيرة ونحطها فى حلة تانية ونسيبها لغاية ما نحتاجها




محشى باذنجان وفلفل  P9S5XP11301252




وبعد كدة نضيف الكزبرة والشبت ونقلبهم



محشى باذنجان وفلفل  NftQc411301253



ونجهز الأرز .. 2 كوب أرز ونحتفظ بالكوب اللى استخدمناه لأننا هانستخدمه فى معيار الماء ..




محشى باذنجان وفلفل  ZrwogD11301301



ونغسله مع الاحتفاظ ببعض الماء فيه وبعدين نضعه على الصلصة



محشى باذنجان وفلفل  6pDZmJ11301302



ونقلبه ونغطيه ونسيبه على نار هادية حوالى 5 دقايق بس



وبعد كدة نحطه فى طبق علشان يبرد شوية


محشى باذنجان وفلفل  M5a2pL11301302



ونجهز الفلفل والباذنجان انا احب اجيبهم صغيرين .. ونجهز كمان المقوار وسكين صغير ..


ونجهز طبق عميق فيه ماء علشان لما نقور الباذنجان نحطه فيه علشان لونه ما يتغيرش للاسود





ونقور الباذنجان ونجهز الفلفل بأننا نشيل العنق والبذور اللى فيه ونغسلهم ونحطهم فى مصطفى علشان يصفوا الماء اللى فيهم



محشى باذنجان وفلفل  UraoL711301303



نلاحظ ان انا احتفظت برؤوس الباذنجان لأنى بعد ما احشى الباذنجان باغلقه بالرأس بتاعته علشان الرز ما بخرجش براها


واجهز الحلة اللى هاطبخه فيها وارص فى قاعها شرائح بطاطس او شرائح بصل علشان المحشى مش يلزق فيها



محشى باذنجان وفلفل  74N1SK11301304



وبعدين احشى الباذنجان وارصه والفلفل من فوقه

كدة



محشى باذنجان وفلفل  Ak3qia11301310



وبعدين بجيب الصلصة اللى انا اخدتها من التسبيكة واجهز لها

2 كوب ماء بنفس مقدار كوب الارز

ملعقة كبيرة سمن او زبدة

باكو مرقة دجاج فورية



محشى باذنجان وفلفل  CIi2TC11301312



واضيفهم على بعض واسييهم على النار لغاية ما يغلوا (وما تنسى تظبطى الملح )



محشى باذنجان وفلفل  XgZl5W11301313




وبعد كدة اضيفهم على المحشى



محشى باذنجان وفلفل  SPph8v11301314



واغطيه واسيبه على نار عالية لمدة عشر دقائق وبعدين اهدى النار على الآخر لمدة 45 دقيقة لينضج



وبعدين اقدمه مع سلطة خضراء



محشى باذنجان وفلفل  3EnfBl11301316



وهنا شكله من قريب .. بصراحة طعمه جنان محشى باذنجان وفلفل  16



محشى باذنجان وفلفل  H6byqM11301316



وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
محشى باذنجان وفلفل
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مدرسة نجيب محفوظ الثانوية بنات :: الاقتصاد المنزلى-
انتقل الى: