مدرسة نجيب محفوظ الثانوية بنات
الموقع يرحب بكل زوارنا الكرام ويتمني لكم الاستفادة وننتظر مشاركتكم عبر الموقع والاميل

مدرسة نجيب محفوظ الثانوية بنات

منتدى يخدم طلبة المدرسة وأولياء الأمور والمعلمين
 
الرئيسيةالبوابةالتسجيلدخول
تطمح المدرسة في خلق جيل من الطالبات الواعيات فكرياً والمسايرات لتكنولوجيا العصر بطريقة ايجابية ومتميزات اخلاقياً ومتفاعلات مع مجتمعهن
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
ازرار التصفُّح
 البوابة
 الصفحة الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 ابحـث
ازرار التصفُّح
 البوابة
 الصفحة الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 ابحـث
منتدى
التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني
منتدى
التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني

شاطر
 

 طريقة حفظ البطاطس والقلقاس والسبانخ والطماطم بالتفصيل

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
امل مرسي
المشرف العام
امل مرسي

عدد المساهمات : 347
تاريخ التسجيل : 22/04/2010

طريقة حفظ البطاطس والقلقاس والسبانخ والطماطم بالتفصيل  Empty
مُساهمةموضوع: طريقة حفظ البطاطس والقلقاس والسبانخ والطماطم بالتفصيل    طريقة حفظ البطاطس والقلقاس والسبانخ والطماطم بالتفصيل  Emptyالإثنين فبراير 21, 2011 1:54 pm

نبدا بسم الله
القلقاس والسلق

طريقة حفظ البطاطس والقلقاس والسبانخ والطماطم بالتفصيل  F647ed263c

دة طبعا اول ما بنجيبة انا بغسلة من برة الاول وانشفة وبعدين اقشرة واقطعه مكعبات وانقعة فى ماية سخنة واعد اغسل فية
حوالى 20 مرة علشان المادة اللزجة اللى فية تتطلع منة واعد ادعك بايدى لحد الماية ما تبقى شفافة مش بيضاء
ودة شكلة بعد التقطيع ولما غسلتة كام غسلة بس للاسف مصورتش نسيتطريقة حفظ البطاطس والقلقاس والسبانخ والطماطم بالتفصيل  1
طريقة حفظ البطاطس والقلقاس والسبانخ والطماطم بالتفصيل  53ad894d6f


وهنا الماية هتشوفوا بتبتدى تبقى شفافة
طريقة حفظ البطاطس والقلقاس والسبانخ والطماطم بالتفصيل  345540be2c


وهنا لما الماية نضفت خالص طبعا كل دة بماية ساخنة علشان تساعد

طريقة حفظ البطاطس والقلقاس والسبانخ والطماطم بالتفصيل  C293ad6851

وهنا لما سيبتة يتصفى علشان احطة فى اكياس وعلى الفريزر

طريقة حفظ البطاطس والقلقاس والسبانخ والطماطم بالتفصيل  11315eb1f1

ودة شكلة بعد ما حطيتة فى الاكياس ماشاء الله لاقوة الا بالله
طريقة حفظ البطاطس والقلقاس والسبانخ والطماطم بالتفصيل  1d391efb62


وطبعا منستش السلق ابداااااااااا
جبت طبعا سلق على اد الكمية اللى انا عايزاها
وغسلتة كويس جدا وصفيتة وقطعت الورق بس مش العروق
نسيت اصورها
وبحطها فى طاسة على النار الى ان الماية تنشف
وبحط ثوم على بكمية تناسب كمية السلق
يعنى انا حطيت على 3 حزم حوالى معلقتين كبار وكسبرة خضرة وسيبتهم ينشفوا خالص بس مع التقليب وبعد ما نشفوا ولونهم اغمق
حطيتهم مع حبة صغيرين جدا شوربة فى الخلاط وضربتهم وحطيتهم فى كيس
بس لما يطلعوا مش هنحتاج الا الشوربة وكلة هيبقى جاهز ان شاء الله
ونحط القلقاس والسلق اللى يناسب الكمية اللى هنستخدمها
ودة شكل السلق بس قبل ما افرزه

طريقة حفظ البطاطس والقلقاس والسبانخ والطماطم بالتفصيل  Bb9fea4660





نيجى بقى للبطاطس

انا جبت كمية كويسة لانها رخيصة طبعا اليومين دول ولازم نوفر طريقة حفظ البطاطس والقلقاس والسبانخ والطماطم بالتفصيل  95
ولا اية ؟
بغلى ماية على اد الكمية اللى هحطها فى الكيس وبعد ما اغسلة وقطعها واغسلها تانى طبعا بقطعها صوابع واغسلها تانى زيادة تاكيد
واحط على الماية المغلية فنجان خل واحط البطاطس واسيبهم يغلوا غلوتين
وبعدين اطلع البطاطس تتصفى كويس اوى اوى خطوة مهمة
وبعدين احطها بالاكياس وعلى الفريزر
ودة شكلها بس بعد ما اتفرزت ماشاء الله
عملت منها تانى يوم احلى من الجاهزة الف مرة

طريقة حفظ البطاطس والقلقاس والسبانخ والطماطم بالتفصيل  77659e4939



جينة للطماطم
انا بجيب كمية لانها رخيصة الكيلو ونصف بجنية
بس خدوا بالكم اشتروا بسرعة لانها مجنونةطريقة حفظ البطاطس والقلقاس والسبانخ والطماطم بالتفصيل  19 بتغلى بسرعة
بجيبها اغسلها واقطعها واخلطها فى الخلاط وبعدين اصفيها واحطها على النار بتبقى كمية كبيرة تخس للنصف بكدة بتبقى تقلت واسيب كل الماية تنشف واسيبها تبرد وبعدين احطها فى اكياس وعلى الفريزر
بيتعمل بيها كل حاجة اى نوع خضار او محشى او اى حاجة بالصلصة بتبقى جميلة

طريقة حفظ البطاطس والقلقاس والسبانخ والطماطم بالتفصيل  Effcaa13e4



نيجى للبسلة
نفصصها ونغسلها ونغسل الجزر ونقطعه
ونغلى ماية ونحطهم فى الماية المغلية ياخد غلوتين
ونحضر قدر كبير فية ماية بثلج
ونطلعهم من الماء الساخن على البارد على طول ونسيبها شوية وتتصفة وتتشال فى كياس فى الفريزر تطلع متاخدش وقت خالص فى السوا
هنا بعد متفرزت بيومين

طريقة حفظ البطاطس والقلقاس والسبانخ والطماطم بالتفصيل  E034cf9260



جينا للسبانخ
نغسلها كويس جدا وتتقطع قطع صغيرة ومعها كسبرة خضرا وشبت
ويتغسلوا كويس اوى
ويتصفوا كويس ويتحطوا باكياس وعلى الفريزر
وهنا بعد ما اتفرزوا بيومين

طريقة حفظ البطاطس والقلقاس والسبانخ والطماطم بالتفصيل  28b66899da

وكدة خلاص بس لو فرزت اى حاجة تانى قبل ما يخلص اونها ابقى انزلها ان شاء الله
واى سؤال او استفسار انا فى الخدمة
يا رب يكون شغلى عجبكم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة حفظ البطاطس والقلقاس والسبانخ والطماطم بالتفصيل
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مدرسة نجيب محفوظ الثانوية بنات :: الاقتصاد المنزلى-
انتقل الى: